Innholdet på siden er basert på intervjuer med den tidligere pasienten Vegard
Ofte handler det ikke bare om de fysiske utfordringene ved det å prøve å bli gravid, men også om den psykiske og følelsesmessige belastningen partene utsettes for. Som regel fokuseres det mest på personen som gjennomgår behandlingene, mens partneren, som spiller en utrolig viktig støtterolle, ofte må takle både følelsesmessige og andre utfordringer på egen hånd.
Vegards reise inn i fertilitetens verden skjedde sammen med kona, og for dem ble det en prosess preget av utfordringer og dypt personlige refleksjoner. De giftet seg i 2016 og oppdaget kort tid etter at Vegard led av azoospermi (fravær av sædceller i sædvæsken). Tilstanden gjør det usannsynlig at man kan bli gravid på naturlig vis, og dermed begynte de å undersøke muligheten for fertilitetsbehandling.
«På det rasjonelle planet bestemte jeg meg raskt for at genetikken ikke var så viktig for meg. At jeg ikke trengte å være den biologiske faren for å kunne gi min kone det hun trengte for å skape en familie. Jeg var imidlertid ikke forberedt på hvor sterkt jeg reagerte på å gi slipp på den biologiske tilknytningen. Det var ingen som spurte meg: Er dette i orden for deg? Er du klar til å gå videre? De spørsmålene ble aldri stilt.»
«Jeg ønsker å fjerne tabuet omkring infertilitet, og jeg synes ikke familien vår er uvanlig. Vi er en helt normal familie, akkurat som alle andre familier. Det finnes utrolig mange familiekonstellasjoner i verden, og vår er en av dem. Det finnes ingenting unormalt, hemmelig, ekkelt, annerledes, merkverdig eller negativt ved vår historie. Det er historien om hvordan vi ble til, og den er helt normal. Vi ønsker ikke å holde den hemmelig. Tvert imot er det viktig at vi er åpne og tar innover oss at situasjonen vår er normal. Det finnes nemlig mange versjoner av normal.»